به گزارش « اخبار خودرو » ، ۲۰۰کارواش در سطح شهر تهران فعال هستند که طبق بررسیهای محیطزیست شهر تهران، فعالیت و عملکردشان آلودگی آب را درپی دارد. برخی کارواشهای سطح شهر تاسیسات رفع آلودگی آب دارند و برخی دیگر فاقد این تاسیسات هستند.
در این برنامه پایش که کارواشهای بزرگ تهران در اولویت بازرسی قرار دارند، تجهیزات و تاسیسات تمام این کارواشها توسط ماموران محیطزیست بررسی میشود و حتی از خروجی کارواشهایی که سیستم تصفیه پساب دارند هم نمونهبرداری میشود تا استاندارد بودن یا نبودن آنها مشخص شود.
[caption id="attachment_211896" align="aligncenter" width="680"]
نظارت بر چرخه آب کارواشها
چرخه آب و پساب مهمترین موضوعات نظارت بر کارواشهاست. کارواشها آب مصرفی خود را به دو شکل خرید آب از تانکرها و حفر چاه تامین میکنند که البته اجازه حفر چاه برای همه صادر نمیشود. حفر چاه برای مشترکان همراه با نصب کنتور است و هرکدام متناسب با میزان مصرفشان، اجازه دارند تا حد معینی از آب استفاده کنند.
درصورت مصرف غیرمجاز و بالاتر ماموران سازمان آب با آنها برخورد میکنند. نصب سیستم تصفیه پساب کارواشها نیز تحت بازرسی و نظارت سختگیرانه سازمان محیطزیست انجام میشود و مجموعهها ملزم به نصب و استفاده از سیستم تصفیه پساب هستند و اگر مشترکی از این قانون تخطی کند، ممکن است پلمپ شود.
محمدحسین بازگیر، رئیس اداره محیطزیست شهر تهران با بیان اینکه تاکنون ۳۰ کارواش که سبب آلودگی آب میشدند و به اخطاریههای زیستمحیطی بیتوجهی کردند، به مراجع قضایی معرفی شدهاند، اعلام کرد: «طی پایش ویژه کارواشها، هر کارواشی که به اخطاریههای زیستمحیطی توجه نکند و به اقدامات آلاینده خود ادامه دهد، به مراجع قضایی معرفی میشود.»
خلاءهای قانونی دردسرساز
جمال ابرقویی، مشاور اتحادیه صنف دارندگان تعمیرگاه، اتوسرویس، توقفگاه و پارکینگهای تهران در گفتوگو با «دنیای خودرو» به خلاءهای قانونی هنگام راهاندازی کارواشها اشاره کرد و توضیح داد: «اگر در زمان افتتاح کارواش یکی از الزامات پروانه کسب، رعایت استانداردهای تصفیه پساب باشد، مشکلات کمتری بهوجود خواهد آمد. ولی چنین الزاماتی وجود ندارند و بعد از راهاندازی کارواش، تصفیه پساب مورد بررسی و نظارت قرار میگیرد. ضمن آنکه بسیاری از کارواشها پروانه ندارند و به صرف داشتن فضای کار، کارواش راه اندازی میکنند. بههمیندلیل عموم کارواشها در بحث، انرژی، نیروی کار و تصفیه پساب استاندارد نیستند.»
سیستم تصفیه آب از ۵ میلیون تومان
سیستم تصفیهکننده پساب کارواش دونوع دارد. ابرقویی، مدیر کارواش و اتوسرویس ستاره از اختلاف حدودا ۲۰میلیونتومانی میان انواع دستگاههای تصفیه پساب خبر داد و عنوان کرد: «نوع اول که استاندارد است و تصفیه پساب را کامل انجام میدهد، هزینهای حدود ۲۰تا۳۰ میلیونتومان دارد و امکان استفاده دوباره از آب وجود دارد اما در نوع دوم آن که ناقص است، آب تصفیه و سپس به فاضلاب شهری ریخته میشود و هزینهای حدود ۵میلیونتومان دارد.»
بهگفته وی اگر بازرسان محیطزیست به کارواش مراجعه کنند و کارواش سیستم تصفیه پساب نداشته باشد، به کارواش اخطار پلمپ میدهند، زیرا بازرسان محیطزیست بسیار سختگیرانه عمل میکنند.